Campanya Espais Lliures d’Apartheid Israelià. Crònica de la presentació

El passat 27 de març va tindre lloc al Casal Popular de Vila-real el nostre primer acte presencial del 2021, mirant d’acostumar-nos a distints horaris i formes de continuar la nostra activitat. Vam comptar amb un company del BDS País Valencià que ens va presentar la campanya Espais Lliures d’Apartheid Israelià a la que ens vam adherir fa poc, així com el seu respectiu dossier que podeu trobar a la web https://elai.boicotisrael.net/

A banda d’això i d’indagar en diverses marques i com afavoreixen en l’ocupació il·legal, vam estar xerrant de temes d’actualitat com el tema de la vacunació i com afectava les palestines, vam parlar també dels resultats electorals i l’impossibilitat de votar dels palestins, de com l’educació des de ben xicotets afavoreix la militarització i l’autoritat que donen sentit a aquest resultat, relacionant tot açò amb personatges de la dreta espanyola i catalana com Toni Cantó o les forces armades i les seues pràctiques de repressió.

És per això que davant la seua política del desgast i la repressió com per exemple en el cas del Rototom que hem pogut seguir durant sis anys, animem a totes a llegir el dossier, informar-se, adherir-se a la campanya Espais Lliures d’Apartheid Israelià i començar a actuar.

Company del BDS presentant la campanya Espais Lliures d'Apartheid Israelià

ESPAIS LLIURES D’APARTHEID ISRAELIÀ

El 27 de març a partir de les 12h tindrem a les companyes del BDS País Valencià presentant la campanya Espais Lliures d’Apartheid Israelià

Així doncs, la campanya d’Espais Lliures d’Apartheid Israelià pretén donar a persones i entitats una manera de prendre posició i solidaritzar-se amb el poble palestí. És a dir, d’aquesta manera anar més enllà de la caritat i els pegats humanitaris.

Perquè els espais en què participem no estiguen influenciats ni modelats per l’esmentat règim i no contribueixen al manteniment d’este.

Amb això, volem donar suport a la creació en els nostres barris, pobles i ciutats d’espais culturals, polítics i socials que es neguen a donar suport, col·laborar o mantenir l’equidistància amb el sistema colonial d’apartheid israelià.

Ser Espai Lliure d’Apartheid Israelià significa prendre la via de la no violència davant una ocupació i una neteja ètnica que existeix des de fa més de 70 anys a Palestina.

Però no només això, també vol dir prendre partit contra un estat opressor i posar-se del costat del poble oprimit, visibilitzar una injustícia històrica, denunciar l’incompliment d’Israel de la legislació internacional, apostar pels drets humans i per l’obligació de respectar-los.

Volem generar espais que s’oposin a tot tipus de racisme, a Palestina i a casa, teixint vincles en la lluita internacional i la local.

Per altra banda, recordem que l’aforament és limitat i que cal seguir totes les mesures sanitàries!

#EntreTotesTot #EntreTotesFemCasal #SupportYourLocalCasalPopular
Cartell d'activitat del Casal Popular de Vila-real sobre la presentació de la campanya d'Espais Lliures d'Apartheid Israelià del BDS País Valencià
Cartell d'activitat del Casal Popular de Vila-real sobre la presentació de la campanya ELAI del BDS País Valencià

Partida d’Among Us casalera

DISSABTES DE CONFINAMENT, VESPRADES DE DIVERTIMENT!

Davant la impossibilitat d’utilitzar el nostre espai físic i de socialitzar en persona hem fet el salt al Discord i per a inaugurar el nostre espai virtual tindrem una partida d’Among us casalera!

Entra al canal de Discord del Casal Popular ( https://tinyurl.com/discordCPVr ) i no et perdes cap novetat!

#EntreTotesTot
#SuportYourLocalCasalPopular

SUPORT MUTU VILA-REAL

Bon dia! Davant la crisi del coronavirus, teixim una xarxa de suport mutu al poble!
Suport Mutu Vila-real servirà per a coordinar totes les demandes de la gent que ho necessite i totes les voluntàries. Per a estar al corrent i participar, seguiu les xarxes!
A través de Instagram, Twitter i el canal de Telegram farem difusió de l’estat de la xarxa i de consells útils:

https://instagram.com/suportmutu.vilareal?igshid=1xifh7b9ihcol

https://t.me/CanalSuportMutuVilareal

I a través del formulari podeu posar lo que necessiteu o lo que podeu fer si voleu ser voluntàries:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfmo8k4Wxai-Re6hRqCcmpNCpVS7tfsyydVhpeAd_ceR9m6wg/viewform?usp=sf_link

O també cridant al mòbil 635 169 123.

cartell cossos i llibertat

SEXUALITAT I DRET AL PROPI COS

Com a motiu del 8M, Maleïdes Col·lectiu Feminista ha organitzat junt a les companyes de l’ Assemblea 8m Castello una jornada prèvia on poder parlar al voltant de la sexualitat i el dret al nostre propi cos.
Ens acompanyarà Soraya de l’associació AFYM. LGTBI+ Vila-real, amb una xerrada sobre la realitat de les persones trans. A continuació farem una dinàmica artística per visibilitzar diversos cossos i finalment un sopar de pica-pica a preus populars!
Dia 7 a les 18h al Casal Popular de Vila-real

Tens ganes de 8M? Anem amb força!

cartell cossos i llibertat