Que és la Biblioteca Popular Autogestionada Teresa Claramunt?

Aquest projecte naix del Casal Popular de Vila-real,  amb la intenció de generar un esperit crític en la gent de Vila-real. Aquest espai pretén fer arribar la cultura d’una manera gratuïta i amb uns continguts de caràcter social que no encontraràs en altres biblioteques del poble. Però a més a més de poder agafar llibres en préstec, també oferirem activitats culturals com presentacions de llibres, recitals, etc.

Com accedir a la biblioteca?

Per poder accedir al servei de préstec de llibres cal que et faces sòcia, ho podràs fer anant a la biblioteca i demanant a la persona encarregada que et faça un carnet provisional. Sols caldrà que dones les teues dades i faces un donatiu de 2€ una sola vegada, que ajudarà a l’autogestió d’aquest espai. Posteriorment et proporcionarem un carnet definitiu més resistent

Quant de temps puc tindre un llibre en préstec?

Els llibres es presten durant 15 dies, renovables a 15 dies més.

Quants llibres puc agafar en préstec al mateix temps?

Un màxim de 3

Que passa si no torne un llibre a temps?

S’establirà una sanció, que consistirà en estar tants dies sense poder treure llibres com els que has tardat en tornar-lo.

Que passa si torne un llibre en mal estat?

Es pagarà una multa proporcional als danys causats. En cas de pèrdua es reposarà el mateix exemplar o el import del llibre.

Qui era Teresa Claramunt?

Teresa Claramunt, nascuda el 4 de juny de 1862 a Sabadell, de pare republicà i mare lluitadora, se li considerà una lluitadora anarcosindicalista i precursora del feminisme. Entre les seues lluites, va participar a ‘La vaga de set setmanes de 1883’, amb la repressió que va seguir a la vaga, es van crear distints grups clandestins, entre ells la Liga Anticlerical Monti Tognetti en la que Teresa participava. A octubre de 1884, va fundar la Secció Varia de Treballadores Anarcocol·lectivistes i posteriorment, en 1889 col·laborà en la fundació de la primera organització feminista creada per dones i per a dones, anomenada Sociedad Autónoma de Mujeres de Barcelona. Molt més es pot contar sobre Teresa Claramunt, que a més de lluitadora i activista era també una bona escriptora autodidacta, escrits dirigits a la lluita, per eixe motiu, la biblioteca social del Casal Popular de Vila-real té aquest nom, en record a Teresa Claramunt i a totes aquelles dones, escriptores i lluitadores, silenciades durant tota la història.