Dissabte 29 de juny a les 20h va tindre lloc a la Plaça Major de Vila-real una concentració organitzada pels col·lectius Maleïdes Arran Vila-real per denunciar l’augment de feminicidis en les últimes setmanes. A l’acte es van apropar dones de distints punts de La Plana per denunciar tota aquesta violència masclista.

Pancarta contra els feminicidis penjada a la Plaça Major de Vila-real

MANIFEST:

Hui hem eixit al carrer per a cridar ben fort que estem fartes de la violència que dia rere dia patim les dones, perquè ens violen i ens assassinen i no passa res! Ens trobem amb xifres que fan créixer la ràbia cada vegada més. 

En 5 mesos han assassinat 28 dones, tot i que en són 1126 des del 2010. No donem per vàlid el discurs de la “violència intrafamiliar” així com tampoc les xifres oficials que només comptabilitzen aquelles dones que havien tingut o mantenien fins el moment d’una relació amb el seu botxí. Volem denunciar els sis assassinats ocorreguts la setmana passada, també les 4 dones assassinades i trobades en les séquies.

El passat any es va veure l’augment de les cridades al 016 com a conseqüència que moltes dones durant el confinament es van veure obligades a conviure amb els seus agressors. La dependència econòmica, els acomiadaments pels ERTO’S, l’empitjorament de les condicions laborals ha afectat encara més a les dones de classe treballadora, les quals s’han vist especialment vulnerables a la violència. 

Aquesta desprotecció institucional cap a les víctimes s’ha tornat a fer visible en molts casos on les dones havien denunciat, i dies més tard han passat a ser nous casos de feminicidis. De la mateixa manera que en els judicis per violació les dones som sotmeses a durs interrogatoris on se’ns qüestiona constantment fent que revisquem les agressions.

Estem cansades que els mitjans de comunicació parlen de feminicidis i ràpidament canvien de tema, restant-li importància i afavorint la seua normalització. Perquè açò és només la punta de l’iceberg, perquè no es tenen en compte totes les companyes abusades als camps de Huelva ni tampoc la gran quantitat de dones ofegades al Mediterrani per culpa de les polítiques frontereres. 

Ni es contemplen tampoc les germanes trans amb una taxa alarmant de suïcidi per culpa d’un sistema que els nega l’existència. Ni molt menys a les companyes empresonades per defensar-se dels seus maltractadors, sumant una forta repressió cap a les que cridem contra tota aquesta situació.

Volem donar tot el nostre suport a les mares que s’han negat a entregat les criatures als seus maltractadors i ara es troben enmig de processos judicials. Així mateix, enviem molta força a les companyes que lluiten per fer fora els agressors dels centres educatius, rebent un silenci còmplice de part les institucions. Perquè tot açò també és violència masclista! 

Perquè les feministes hem vingut per a quedar-nos, per plantar cara unides a aquest sistema capitalista, masclista, ferotge i violent!

Ahir, hui i cada dia ens trobareu lluitant per construir una societat feminista lliure de qualsevol explotació i opressió!
Perquè passarem a l’ofensiva caiga qui caiga!
Perquè ens volem vives, lliures, organitzades i combatives!

VISCA LA LLUITA FEMINISTA

Concentració contra els feminicidis
Concentració contra els feminicidis
Lectura de manifest a la concentració contra els feminicidis