El passat 17 d’abril va tindre lloc al Casal Popular de Vila-real la presentació del llibre “Palestina. Una història essencial” amb la presència de Jorge Ramos, autor del llibre i professor d’història contemporània a la Universitat de València.

foto del ponent presentant el llibre palestina. una història essencial

Un acte molt esclaridor on vam poder aprofundir en la diferència que hi ha entre conceptes com jueus, sionistes o israelianes. Igualment amb termes com usulmanes, àrabs, i palestines, que en moltes ocasions confonem. Cal revisar molt bé el nostre llenguatge i les connotacions negatives que podem tindre interioritzades. Estes venen donades des d’estats capitalistes i imperialistes del nord global.

Menció especial al fet que la presentació del llibre coincidira amb el dia dels presos palestins. Es va recordar a les més de 5000 palestines que hi ha a les presons del territori ocupat. D’estes, entre 200 i 300 xiquets, els únics del món jugats per procediments militars segons Save the Children

Portada del llibre Palestina. Una història essencial

A “Palestina. Una història essencial” es fa un repàs històric per entendre les qüestions més bàsiques de la lluita palestina, l’ocupació i el paper que juguen les grans potències mundials, les institucions, multinacionals i sobretot la indústria armamentística.

L'autor del llibre signant el llibre Palestina. Una història essencial

Categories: Crònica