Què és el Casal Popular?

El Casal Popular de Vila-real és un centre obert, autogestionat i no lucratiu que serveix de punt de trobada per a totes les persones del poble i voltants que busque trencar les barreres de l’individualisme.
Al mateix temps, pretén esdevindre un recurs i un pont de contacte per a la gent del teixit social de Vila-real i de la seua comarca. Un projecte aglutinador sense dogmes ni prejudicis que fomente la participació activa i compromesa com a mitjà d’articulació d’una societat lliure i crítica.

Com funciona?

L’assemblearisme és el model escollit com a procediment de decisió, d’igual a igual, sense jerarquies i utilitzant el consens per a la presa d’acords. Des del Casal Popular es pren l’assemblea com a espai des del qual gestionar tot allò que té relació amb l’espai que compartim. Aquest model es converteix en el mitjà més adient per a l’autogestió, assegurant un treball col·lectiu basat en l’horitzontalitat. Alhora, no es guarda ninguna dependència de cap partit polític, empresa, sindicat o qualsevol altra organització. El Casal pren la seua autonomia com una qüestió a treballar en el dia a dia i com a garantia de la seua independència.

Per a qui s’adreça el projecte?

Per aconseguir que el Casal siga un centre aglutinador no podem oblidar que l’obertura d’aquest implica molts aspectes, com ara l’edat de les persones involucrades al Casal Popular. Es busca trencar la possible imatge inicial de “col·lectiu de joves” -amb les connotacions encertades o no que això pot tindre-, per parlar d’una franja d’edat sense nombres ni per dalt ni per baix, totalment oberta i enriquidora. Un fet que de ben segur generarà dinàmiques i complicitats del tot satisfactòries entre persones amb trajectòries i experiències diferents.

Què ofereix el Casal?

El Casal és un espai diàfan per a l’ús del teixit associatiu del poble, on les entitats i col·lectius poden realitzar les seues reunions i assemblees, però també aquelles activitats que les característiques físiques del local ho permeten.