L’Associació Catalana per la Pau (ACP), a través del Programa Català de Protecció a Defensors i Defensores dels Drets Humans, acull durant sis mesos el defensor de drets humans colombià Óscar Humberto Melo.

Melo és defensor de drets humans a la Fundación para los Derechos Humanos en el Centro y el Oriente de Colombia (DHOC). Ha rebut amenaces en diverses ocasions per part de grups paramilitars colombians.

Està realitzant diferents activitats de sensibilització i incidència com la d’aquest dissabte al Casal Popular de Vila-real, per informar sobre la situació que viuen a Colòmbia els líders socials i camperols que defensen el compliment dels Acords de Pau i del dret internacional vigent. Des de la signatura dels acords de l’Havana, la violència i assetjament sobre les comunitats camperoles i la societat civil s’ha incrementat i les garanties de seguretat per als líders socials i defensors de drets humans són molt baixes o nul·les.

Óscar Humberto Melo és Fiscal suplent i membre actiu de la junta directiva de la Fundació DHOC i de la directiva de la Asociación Campesina Ambiental Manantiales (ASOCAMA) organització camperola amb afiliats a dos municipis de Boyacá i cinc del Casanare. També és integrant actiu de la Mesa de Participación Efectiva de Víctimas de Sácama. Des del 2012 ha desenvolupat accions d’incidència i relacionament polític en defensa dels Drets Humans al Departament de Casanare i ha treballat activament en la defensa de les garanties fonamentals de les comunitats, especialment amb la població víctima

Benvingut al País Valencià, Óscar Humberto!

Coordinadora Obrera Sindical – La Plana

Esdeveniment a Facebook

cartell xerrada
Categories: Activitats