Cartell 8 anys Casal aniversari

8 anys fent Casal

El 12 d’octubre de 2013 s’obrien les portes de l’espai com a Casal Popular de Vila-real i ja portem 8 anys fent Casal. Des d’aquell dia han estat moltes les activitats que s’han portat a terme a dintre i fora de l’espai i per celebrar els 8 anys hem preparat una jornada completa per al dissabte 16.

Primerament, per anar fent gana, hem preparat un vermut musical. Pintxos, vermut i bona música. Tot seguit, sobre les 14h hi haurà un dinar de germanor per a sòcies i en acabar la sobretaula una assemblea oberta per parlar del Casal Popular, fer-ne valoracions de les activitats, funcionament , etc i plantejar noves propostes de cara al futur. Si estàs interessada en el Casal Popular o estàs pensant en formar-ne part és un bon moment per a tenir la primera presa de contacte.

Per finalitzar la jornada tindrem un concert de SAO, un jove raper de la comarca!

8 anys fent Casal!
Entre totes, tot!
Support Your Local Casal Popular!

Cartell 8 anys aniversari

“SOBRE EL FEIXISME I EL PODER BURGÉS”

Este dissabte l’assemblea d’Arran Vila-real, un dels nuclis de l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista, ha organitzat un acte amb les companyes d’Arran València. S’ha presentat al Casal Popular de Vila-real el fanzín “Sobre el feixisme i el poder burgés. Es tracta de la quarta publicació que realitzen i, en aquest cas, analitzen la relació directa entre la burgesia i el creixement del feixisme. En els moments que aquesta classe dominant perd poder es produeixen un conjunt d’accions per a difondre el projecte feixista a la resta de la població. Açò es pot observar en els últims mesos amb l’augment d’agressions masclistes, LGTBI-fòbiques i racistes. Citant textualment les companyes d’Arran: “El combat amb el feixisme no només és al carrer, la germinació d’idees s’inicia amb la divulgació de tendències culturals i psicològiques que afavoreixen el seu posterior triomf”. És per açò que ara més que mai cal enfortir els moviments revolucionaris per a estar organitzades i plantar cara als discursos d’odi.

A més a més, al fanzín també podreu trobar el text “Fascismo” escrit a l’agost del 1923 per Clara Zetkin, política socialista alemanya que va participar en la fundació del Partit Comunista d’Alemanya (KPD).

Disposeu dels enllaços per a descarregar totes les publicacions d’Arran València a través del seu perfil de Twitter (@Arranvlc) i a continuació podeu fer-vos amb “Sobre el feixisme i el poder burgés”.

portada feixisme poder burgés
cartell del cinema al casal comancheria

TORNA EL CINEMA AL CASAL

Un any més torna el Cinema al Casal i este mes és el torn de “Comancheria“, una pel·licula de David Mackenzie. El dissabte 17 de setembre a partir de les 19.30 h podrem veure com els germans Tanner i Toby Howard es dediquen a atracar el major nombre de sucursals del banc que els vol furtar la granja familiar després d’estafar la seua mare.
Com és de costum tindrem bufes i begudes a preus populars per a disfrutar al màxim de la vesprada de cinema al Casal!

cinema al casal cartell pel·licula comancheria

Unes FAV diferents

Les NO-FAV van aplegant al seu final. Aquest inici de curs no hem pogut realitzar les clàssiques Festes Alternatives de Vila-real donada la situació en la qual encara ens trobem, tot i així hem volgut amenitzar les festes amb un format més xicotet, festiu, cultural i adaptatnt els grans concerts al concert acústic fins que puguem tornar a omplir el carrer de càntics, música i rialles.

El passat cap de setmana vam reobrir l’espai amb un torneig de Beer Pong on poder retrobar-nos després de l’estiu i gaudir de la picardia, la punteria i les companyes.


Al dia següent vam presentar La Llavoreta, la publicació del Casal on podem trobar reportatges i articles de distints col·lectius i individualitats on ens presenten les seues reflexions al voltant de diversos temes com podrien ser les cases d’apostes, la història local, els efectes de les pastilles anticonceptives… i molt més disponible tant en format físic o digital a la nostra botiga.

Finalment vam acomiadar la jornada amb l’acústic punk d‘Atípiko Inkonformista, vingut des del sud valencià per interpretar mítiques versions i cançons pròpies carregades d’inconformisme i crítica anti-sistema.Aquest dissabte ficarem punt final a les NO-FAV amb el concert de Pablo Valle, cantant i baixista del grup local Apologia, acompanyat de diverses artistes sorpresa. Tot el que es recapte de la taquilla inversa d’aquest concert anirà destinat a les companyes de La Gatera, una protectora destinada al rescat, castració i cures de gatets abandonats.

Presentació de La Llavoreta
cartell concert pablo valle

CONCERT EN ACÚSTIC

El dissabte 11 de setembre a les 19.30h tindrem l’oportunitat de gaudir de Pablo Valle (baixista i vocalista d’Apologia) en un concert en format íntim i acústic acompanyat d’un grapat d’artistes convidades sorpresa. Com sempre aforament limitat i amb totes les mesures de seguretat

cartell concert pablo

PRESENTACIÓ DE LA LLAVORETA

Este dissabte a partir de les 19:30 presentem una nova edició de la llavoreta, la revista del Casal Popular de Vila-real i per a celebrar-ho tindrem el concert d’ “Atipiko Inkonformista” amb el seu punk acústic des del Sud de València.

#EntreTotesTOT

cartell presentació llavoreta
cartell presentació llavoreta

La Llavoreta rebrota!

Benvingudes de nou a La Llavoreta!

Primerament la comissió redactora de La Llavoreta 2.0 us volem donar les gràcies per recolzar aquest projecte que hem preparat amb tanta estima. Aquest fanzín es va iniciar durant la tardor de l’any 2015 amb la intenció de crear un espai alternatiu on compartir idees, reflexions i relats. Després d’un temps sense activitat i atenent la complicada situació que molts espais autogestionats vivim arran la crisi de la Covid-19, veiem necessari mantenir l’activitat del Casal d’aquesta forma. És així com vam llençar la proposta de reprendre les publicacions mantenint l’esperit crític i combatiu que ens caracteritza.

portada la llavoreta
Ja disponible en format físic i digital a la nova botiga del Casal Popular!

En aquest primer volum hem comptat amb articles creats per diversos col·lectius. Com ara el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, Maleïdes Col·lectiu Feminista, Arran Vila-real, Arada Memòria Feminista i la Coordinadora Obrera Sindical, els quals exposen i desenvolupen alguns dels seus fronts de lluita. També han participat Tàrsila Galdon i Àlex Franco de Sons de Xaloc. Elles han elaborat un reportatge que gira entorn l’estat del sector musical durant la pandèmia. També trobem a Paula Menero, qui ens ofereix una visió històrica del paper de la dona en el cultiu de la taronja.

Volem agrair les reflexions al voltant de la necessitat de crear espais populars de les companyes de la Xarxa de Casals i Ateneus, la Verduleria, La Cosa Nostra i el Casal Popular de Nules. Així com a totes les artistes que han fet possible la secció cultural, amb recull d’obres d’escriptores joves: @eyra.snowflake, @al052091, @curiosas_miradas, @1manel1 i @ximopalau. Junt a totes elles, volem fer una menció especial a la Biblioteca Teresa Claramunt del Casal Popular de Vila-real. Un espai autogestionat on es poden trobar una gran varietat de llibres que ens ajuden a tindre una visió més crítica de tot el que ens envolta.

Entre totes, tot!

Us convidem a participar en les pròximes edicions de La Llavoreta 2.0. Amb la vostra participació ajudeu a mantenir viu i donar difusió a aquest projecte tan enriquidor.

#SupportYourLocalCasalPopular

torna la llavoreta

FESTA DE CLOENDA

El 31 de juliol a les 19:00 farem festa al Casal amb motiu del tancament d’estiu. A més tindrem mojitos i l’especial Rafaella Carrá de 22 a 23h.

Vine a gaudir l’oci alternatiu amb les amigues!
Entre totes fem casal!

cartell festa cloenda casal popular de vila-real