CINEMA AL CASAL: “JUDAS Y EL MESÍAS NEGRO”

Història real que gira entorn de Bill, un delinqüent que es dedica a robar cotxes i al qual, després de ser detingut, l’FBI li proposa l’absolució dels seus delictes si coopera amb ells infiltrant-se en el partit “Panteres Negres”. El divendres 25 de febrer a partir de les 19.30h. T’esperem!

cartell cinema fahrenheit 451

CINEMA AL CASAL: “FAHRENHEIT 451”

El proper divendres 28 de gener a les 19.30h es projectarà la pel·lícula Fahrenheit 451 en una nova sessió del Cinema al Casal. Fahrenheit 451 és la temperatura a la qual crema el paper dels llibres. En un futur opressiu Guy Montag, un disciplinat bomber encarregat de cremar els llibres prohibits pel govern, coneix a una revolucionària mestra que s’atreveix a llegir. A poc a poc Guy començarà a tindre dubtes sobre la seua llibertat intel·lectual, i sobre el preu que aquesta llibertat tindria sobre la seua seguretat personal.

cartell cinema fahrenheit 451

CINEMA AL CASAL: “WOLFWALKERS”

El proper divendres 17 de desembre a les 19.30h es projectarà la pel·lícula “Wolfwalkers” en una nova sessió del Cinema al Casal. El film ens transporta a una època en la qual regnen la superstició i la màgia, on els llops són considerats com una força demoníaca que ha de ser eliminada. Robyn és una jove aprenenta que viatja fins a Irlanda al costat del seu pare per a erradicar a l’últim grup de llobatons que coneix, però la situació canvia quan Robyn salva a Mebh. La seua amistat la porta a conéixer el món dels denominats “Wolfwalkers”, transformant-se en allò que el seu pare l’ha manada a destruir.

cartell anunciant el cinema al casal
cartell cinema al casal

CINEMA AL CASAL: “EL SECRETO DE VERA DRAKE”

El proper 26 de novembre a les 19.30h es projectarà la pel·lícula “El secreto de Vera Drake” en una nova sessió de Cinema al Casal. El film ens transporta al Londres dels anys 50 i com a protagonista Vera Drake, una humil dona que viu amb el seu marit i els seus fills. Ella és netejadora, i el seu marit és mecànic. No tenen diners, però són una família unida i se senten felices. Vera es dedica completament a la seua família, però té un secret: ajuda a jovenetes a practicar avortaments, una activitat il·legal.

En acabar hi haurà un col·loqui i picaeta a càrrec de Maleïdes on parlar al voltant de les principals idees de la pel·lícula.

cartell cinema al casal el secreto de vera drake

XII MOSTRA ITINERANT DE CINEMA I VÍDEO INDÍGENA

HI HA UNA DONA, LA “MARE TERRA”, I UN MASCLE ASSASSÍ QUE L’OPRIMEIX I LA HUMILIA, EL “CAPITALISME”
El proper 12 de novembre a les 19h es realitzarà la projecció dels documentals “El tren que no tiene permiso. Tren Maya” i “Un megaproyecto en tierras de Zapata. Proyecto Integral Morelos” dins de la XII Mostra Itinerant de Cinema i Vídeo Indígena organitzada per Perifèries. Al finalitzar hi haurà tertúlia amb Manuel May, del poble maia de la Península de Yucatán i investigador sobre patrimoni indígena i drets humans.

cartell mostra cinema indígena

LES NOSTRES LLUITES SÓN PER LA VIDA!

cartell cinema al casal

CINEMA AL CASAL: “14 KILÓMETROS”

El 29 d’octubre torna el Cinema al Casal amb la pel·lícula “14 kilómetros“. “Catorce kilómetros” és la distància que separa Àfrica d’Europa per l’Estret de Gibraltar. A Àfrica hi ha milions de persones l’únic objectiu de les quals és entrar a Europa perquè la fam no entén de fronteres ni de barreres. Aquest llargmetratge vol aportar una mica de llum a les ombres de la immigració. Buba Kanou, Violeta Sunny Sunny i Mukela Kanou emprenen un llarg i perillós viatge cap a Europa a través de Mali, Níger, Algèria i el Marroc i mostren uns certs aspectes no gaire coneguts de la realitat africana.
La projecció arrancarà a les 19.30h. Com és de costum tindrem bufes i begudes a preus populars per a disfrutar al màxim de la vesprada de cinema al Casal!

cartell cinema al casal

PRESENTACIÓ DE L’AURORA

El proper divendres 22 a les 19.30h tindrem a L’Aurora – Grup de Suport per presentar el seu projecte i la tasca que hi fan.
L’Aurora és una entitat dedicada a la cooperació amb les ONG rescatadores de migrants forçats, així com a la lluita per una societat més justa i cohesionada. S’esforcen per que Borriana siga cada dia més Port Solidari que mai.

cartell presentació aurora
cartell presentació aurora
Cartell 8 anys Casal aniversari

8 anys fent Casal

El 12 d’octubre de 2013 s’obrien les portes de l’espai com a Casal Popular de Vila-real i ja portem 8 anys fent Casal. Des d’aquell dia han estat moltes les activitats que s’han portat a terme a dintre i fora de l’espai i per celebrar els 8 anys hem preparat una jornada completa per al dissabte 16.

Primerament, per anar fent gana, hem preparat un vermut musical. Pintxos, vermut i bona música. Tot seguit, sobre les 14h hi haurà un dinar de germanor per a sòcies i en acabar la sobretaula una assemblea oberta per parlar del Casal Popular, fer-ne valoracions de les activitats, funcionament , etc i plantejar noves propostes de cara al futur. Si estàs interessada en el Casal Popular o estàs pensant en formar-ne part és un bon moment per a tenir la primera presa de contacte.

Per finalitzar la jornada tindrem un concert de SAO, un jove raper de la comarca!

8 anys fent Casal!
Entre totes, tot!
Support Your Local Casal Popular!

Cartell 8 anys aniversari

“SOBRE EL FEIXISME I EL PODER BURGÉS”

Este dissabte l’assemblea d’Arran Vila-real, un dels nuclis de l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista, ha organitzat un acte amb les companyes d’Arran València. S’ha presentat al Casal Popular de Vila-real el fanzín “Sobre el feixisme i el poder burgés. Es tracta de la quarta publicació que realitzen i, en aquest cas, analitzen la relació directa entre la burgesia i el creixement del feixisme. En els moments que aquesta classe dominant perd poder es produeixen un conjunt d’accions per a difondre el projecte feixista a la resta de la població. Açò es pot observar en els últims mesos amb l’augment d’agressions masclistes, LGTBI-fòbiques i racistes. Citant textualment les companyes d’Arran: “El combat amb el feixisme no només és al carrer, la germinació d’idees s’inicia amb la divulgació de tendències culturals i psicològiques que afavoreixen el seu posterior triomf”. És per açò que ara més que mai cal enfortir els moviments revolucionaris per a estar organitzades i plantar cara als discursos d’odi.

A més a més, al fanzín també podreu trobar el text “Fascismo” escrit a l’agost del 1923 per Clara Zetkin, política socialista alemanya que va participar en la fundació del Partit Comunista d’Alemanya (KPD).

Disposeu dels enllaços per a descarregar totes les publicacions d’Arran València a través del seu perfil de Twitter (@Arranvlc) i a continuació podeu fer-vos amb “Sobre el feixisme i el poder burgés”.

portada feixisme poder burgés